5. kolo Medjunarodnog prvenstva Vojvodine u sahu u Novom Sadu



                           Nereseno u derbiju... Dan Favorita

    	      

           Sertic otupeo napad Bogosavljevica. Tosic posle startnog remija 4  pobede zaredom !

       Turnir je 5. kolom zasao u drugo poluvreme. Ovde odlicni Sertic uspeo je da striktnom odbranom dodje do remija protiv naseg nesudjenog reprezentativca.

Clan Laste, je dugo pokusavao nesto,ali kada je Sertic poceo da preuzima igru, iskusno je ponudio remi, sto je magistar teologije odmah prihvatio.

To mu je ocuvalo poziciju na vrhu tabele, ali dobio je "nezeljeno " drustvo, jer je Tosic cetvrtom vezanom pobedom uz odlicnog Radlovackog i Bodirogu zaseo na vrh.

Tu je i mladi sapcanin, Pantelic Sasa, koji je nepoznanica samo za one koji ne prate detaljno nasa sahovska kretanja...

Odlican vikend igrac, pokazao je da i na duze tempove moze dobro da odigra.

       Iz drugog plana vrebaju dva amerikanca koji su takodje pobedili, kao i selektor Drazic uz uvek nezgodnog Leskura i medju njima treba traziti onog  koga ce ukrasiti lovorom venac.

Da odlican eho ovog turnira ipak ne prodje nezapazen, pobrinuli su se oni koji najvise i treba da brinu o sahistima, a to je pokrajinski sekretarijat za sport, cija ce donacija spasti reputaciju ove vredne manifestacije. Da je vise sluha u gradu, verovatno bi se i gradski ministar za sport oglasio, pogotovu da je u pitanju neka trka, gde bi svi protutnjali kroz nas grad u roku od pola sata  a niko ne bi ni znao sta se dogodilo, sem da su nam ulice bile zakrcene.Ovako preko hiljadu nocenja, koje su ostvarene zahvaljujuci sahu, verovatno ce sledece godine ugledati neki drugi grad, koji ce imati vise osecaja za manifestacije koje mu dobrim dobro vracaju!

Sutra je duplo kolo, tako da ce to biti izuzetno iscrpljujuce po sve ucesnike, a kako stoje stvari, ovaj tempo mnogo vise prija najmladjima.

GM Sinisa Drazic