2 dan, 2,3 kolo‏


                                3. Medjunarodno prvenstvo Vojvodine
 
Tek je drugi dan turnira a sparina uzima svoj danak, ili mozda los bodovni ucinak?
11 igraca na krovu, ali tek je prva trecina gotova !
Najbolji posao dosada su uradili Radmilovic i Blazeka Matej, a u gornjem domu treba od "iznenadjenja" pomenuti i doktora medicine Velibora Cabarkapu, koji je uspeo da uskladi svoje profesionalne obaveze i da po tradiciji ucestvuje na ovom prestiznom turniru za vojvodjanske prilike.
  Nazalost novosadska dnevna stampa ne registruje ovaj dogadjaj , sto ukazuje da ovakve manifestacije ipak treba seliti u manje sredine, koje ce to ipak znati bolje da cene.
No vlada jos nije formirana a ceh placaju sahisti ....
Sutrasnji dan ce na prvih sest stolova napraviti dodatnu selekciju pa treba ocekivati najvise pet igraca na deobi posle sledeceg kola !
Dupli program ipak bolje podnose mladji a novosadski fide majstor Ramo Mujagic je odustao usled slabe kondicije a i velike toplote s kojom se nije znao izboriti (mladji dolaze u bermudama i lagano obuceni...a stari majstori ipak vise vole klasiku..)
 
Danas je vec doslo i do ostrog derbija u trci za najboljeg mladog sahistu gde je Indjic pobedio najboljeg od brace Ratkovic (cak ih je trojica ovde).
Eksperiment sa ucescem stranih takmicara ima sve vise pobornika a ovde ih je cak 175 !!
Mladji dobijaju priliku da uce i dele megdan sa inostranim sahistima i time dobijaju na zelji a i bolje mogu da razumeju svoj polozaj u svetu saha !
Tehnicka skola "M. Maric Ajnstajn " na svu srecu ima lep park oko sebe pa to takmicarima pruza ipak lepu zastitu na ove pretople dane !