Indjic sam na vrhu

 

Neuobicajen rasplet ovog medjunarodnog takmicenja , ali i  ohrabrujuci, dva omladinca na prvom stolu uoci poslednjeg kola  resavaju pitanje prvaka Vojvodine !!

Doticna partije je poslednja i zavrsena i to nesto tek pred ponoc, posle skoro 6 sati igre !!  U zavrsnici topa i lovca protiv topa, mladi Cabarkapa je poslednji cas reklamirao remi ( 50. potez , sto je po pravilima i najranije moguce) , i to potez uoci mata u sledecem potezu, ali je to ucinio dosta nespretno tehnicki ( mnogi nasi cak i renomirani profesionalci ne znaju pravila kako treba !!)  i time sebe doveo u polozaj da mu sudija odbije reklamaciju i prakticno izgubi partiju .

Ja licno sam bio zrtva slepila, u partiji gde sam zrtvovao pola table, u jednom trenutku sam imao fatamorganu i nisam uzeo dzabe konja koga sam sve vreme jurio da maznem !! Time sam i ja zavrsio turnir na zasad skromnih 5 poena .

Time je Indjic kolo pre kraja postao prvak Vojvodine . Ostali igraci ce u direktnim duelima potraziti sansu . Svi rezultati i tabele su dostupni preko sajta chess-results !!

Sutra u 10h je rapid prvenstvo Vojvodine na 15 min po igracu i traje do 13h . Time se spusta zaveza na ovaj prestizni sah festival !