Indjic Aleksandar Sampion Vojvodine u svim kategorijama !!
 
 
 
        Juniorski sampion Srbije za 2011. godinu dodao je sebi jos nekoliko  titula odjednom  a to su titule Medjunarodnog seniorskog prvaka Vojvodine kao i omladinskog sampiona Vojvodine.
Veliki napredak za nas sah u kojem se bas i ne radi sjajno i sve je manje vise prepusteno naporima pojedinca. Ovaj mladi i zdravi momak, koji broji tek 16 leta, ovim je sebe posle odlicnog debija na finalu seniorskog sampionata Srbije jos jednom lepo predstavio sahovskoj javnosti i  preporucio nelegalnom selektoru da malo mucne i svojom glavom i resi se svojeglavih pojedinaca i ubaci ovaj sahovski dragulj, zasto ne, vec i za olimpijadu u Istanbulu !!
 
        Takodje u vrhu imamo jos nekoliko mladih igraca a pre svega pomenuti odlicnog Novaka Cabarkapu koji je u 8. kolu bas protiv Indjica izgubio u maratonskoj partiji i najmladjeg od svih njih Vucinic Gojka iz Beograda sa odlicnih 6,5 poena.
  
 
       Zavesa je spustena a u doigravanja za sampionat Srbije idu sledeci parovi :    Indjic A. - Jovic Stevan   i  VM Tosic M - IM Nestorovic D .  Bolji iz ovih duela ce predstavljati Vojvodinu na finalnom turniru .
 
      Mlada braca Nestorovic se nisu bas pokazali na ovom turniru , ali to je i logicno za mlade igrace da ih prate oscilacije a one su i opravdane , pogotovu za Lazara, koji je pretrpeo veliku nepravdu od nekih sahovskih struktura , koje su uzele za pravo da ga ne posalju na svetsko prvenstvo iako je to u kvalifikacionom ciklusu zasluzio !!
 
    Play of kod omladinaca ce takodje odluciti dva ucesnika finalnog turnira , a borbe ce voditi i to vec 14 jula ,   braca Ratkovic medjusobno i Cabarkapa Novak protiv Banovic Ivana !!
 
   Mesto igranja ce biti saopsteno do 10 jula , prednost organizacije meca imace Pancevo , posto su njihova dva igraca izborila pravo doigravanja !!